Newsflash
Știri

București: În 2022 s-a donat cu 16% mai mult sânge comparativ cu anul anterior

de Dorina Novac - ian. 20 2023
București: În 2022 s-a donat cu 16% mai mult sânge comparativ cu anul anterior

Conform cifrelor oferite de Centrul de Transfuzie din Capitală, în anul 2022 s-a donat cu 16% mai mult comparativ cu anul anterior, a anunțat primarul general Nicușor Dan.

Nicusor Dan
Sursă imagine: Nicusor Dan // Facebook

„Campaniile de promovare a donării de sânge și parteneriatul dintre Primăria Capitalei, STB și Centrul de Transfuzie Sanguină al Municipiului București (CTSMB) dau roade: conform cifrelor oferite de Centrul de Transfuzie din Capitală, în anul 2022 s-a donat cu 16% mai mult comparativ cu anul 2021”, a scris, într-o postare pe Facebook, Nicușor Dan.

Citește și: Donarea de sânge, o recompensă și pentru donator

Astfel, în 2022 au fost recoltate 56.346 de pungi de sânge din care s-au obținut peste 100.000 de componente sanguine pentru pacienții din spitale.

„Fiecare unitate de sânge reprezintă o șansă reală la viață pentru pacienți și de aceea mulțumim tuturor donatorilor de sânge care au făcut acest gest și încurajăm toți bucureștenii cărora starea de sănătate le permite să doneze sânge”, a subliniat primarul general al Capitalei.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe