Newsflash
Știri

Bihor: 23 de tone de deşeuri din cauciuc, plastic şi beton, oprite la frontieră

de L. Budin - sept. 9 2022
Bihor: 23 de tone de deşeuri din cauciuc, plastic şi beton, oprite la frontieră

Peste 23 de tone de deşeuri din cauciuc, carton, plastic, beton şi piese auto transportate cu patru automarfare au fost oprite la Punctul de Trecere a Frontierei Borş II, Bihor.

Intrarea deșeurilor în țară a fost stopată în urma unor controale ale poliţiştilor de frontieră şi reprezentanţilor Gărzii de Mediu, informează Agerpres.

deseu-plastic

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Bihor, deşeurile proveneau din Germania, Suedia, Olanda şi Italia şi urmau să ajungă la firme din România.

În data de 08.09.2022, la intervale diferite de timp, poliţiştii de frontieră bihoreni au efectuat, în Punctul de Trecere a Frontierei Borş II, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a trei automarfare conduse de cetăţeni români. Aceştia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri din cauciuc second-hand, carton, plastic şi piese auto de la societăţi comerciale din Germania, Suedia şi Olanda pentru firme din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu”, se arată în comunicatul ITPF Bihor.

În urma verificărilor, cele trei automarfare cu deşeuri au fost oprite de la intrarea în ţară, şoferii vehiculelor neprezentând documentaţia necesară pentru importul materialelor respective.

Tot la PTF Borş II a fost oprit de la intrarea în ţară şi un automarfar ce transporta din Italia spre România 450 de bucăţi de stâlpi şi pavaje de beton uzate, pentru care şoferul autovehiculului nu deţinea documentaţia necesară.

Peste 230 de voluntari au curățat deșeurile de pe malul Lacului Bicaz

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe