Newsflash

Dr. Simona Simionescu


Consumul de droguri și de etnobotanice, implicații medicale dar și juridice

de Dr. Simona Simionescu - feb. 21, 2020

Consumul de droguri și de etnobotanice pune o serie de probleme de sănătate și de natură juridică în cazul tuturor oamenilor, dar grupul țintă îl reprezintă tinerii și adolescenții. O atenție deosebită, în lume, este acordată prevenirii acestor cazuri, dar și tratamentului și reducerii riscurilor asociate consumului de droguri.

Prescrierea de antibiotice în practica medicală – viziunea unui medic igienist

de Dr. Simona Simionescu - ian. 24, 2020

A mai trecut un an, acel 2019 în care observam o ușoară scădere a consumului de antibiotice – nu mai suntem primii în Spațiul European, am ajuns pe locul cinci! E ceva, dar mai sunt multe de făcut. Cât de mult?

Managementul hemoragiei cerebrale

de Dr. Simona Simionescu - dec. 27, 2019

La sfârșitul lunii noiembrie a avut loc, la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni”, un curs coordonat de prof. dr. Mircea Gorgan despre stadiul actual și perspective de viitor în managementul hemoragiei cerebrale.

Managementul tumorilor cerebrale

de Dr. Simona Simionescu - nov. 8, 2019

Specialiști în neurochirurgie din întreaga lume, asistente medicale, medici rezidenţi și studenţi s-au reunit, în perioada 16-19 octombrie, la Sibiu, în cadrul Congresului Român de Neurochirurgie, ajuns în acest an la ediţia a 45-a.

Căutare Avansată

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe