Newsflash
Știri

Atenţionări noi pentru vaccinul Janssen anti-COVID

de Cristina GHIOCA - mar. 18 2022
Atenţionări noi pentru vaccinul Janssen anti-COVID

Comitetul de siguranţă al EMA (PRAC) a recomandat introducerea vasculitei de vase mici cu manifestări cutanate ca o posibilă reacţie adversă, cu frecvenţă necunoscută, la vaccinul împotriva COVID-19 produs de compania Janssen.

vaccinare obligatorie

Vasculita de vase mici reprezintă inflamaţia vaselor de sânge din piele care poate duce la o erupţie cutanată, plană sau în relief, cu zone roșii sub piele și echimoze. 

Decizia a fost luată după raportarea a 21 de cazuri la nivel global, printre care 10 în concordanţă cu definiţia stabilită a vasculitei unui singur organ. În 8 din aceste 10 cazuri, vasculita a apărut la câteva ore după administrarea vaccinului, nefiind identificată nicio altă explicaţie evidentă pentru apariţia sa.

Agenţia Naţională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România a publicat pe site-ul său varianta în română a acestor recomandări, parte a celui mai recent raport de farmacovigilenţă întocmit de EMA.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe