Newsflash
Internaționale

Atac cibernetic asupra unor spitale din SUA: îngrijirile acordate pacienților, întârziate

de Florentina Ionescu - oct. 17 2022
Atac cibernetic asupra unor spitale din SUA: îngrijirile acordate pacienților, întârziate

Un atac cibernetic de tip ransomware a întârziat îngrijirile acordate pacienților în mai multe spitale de pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.

CHI Memorial Hospital din Tennessee, unele spitale din rețeaua St. Luke din Texas și Virginia Mason Franciscan Health din Seattle au anunțat că au fost afectate de atacul cibernetic, scrie www.nbcnews.com.

Una dintre cele mai mari rețele de spitale din Statele Unite a fost lovită de un atac cibernetic de tip ransomware la începutul lunii octombrie, ceea ce a dus la întârzierea intervențiilor chirurgicale, la amânarea unor îngrijiri ale pacienților și la amânarea programărilor la doctorii din cadrul acestor spitale, de pe teritoriul Statelor Unite, arată sursa citată. 

doctor-computer

Reprezentanții rețelei CommonSpirit Health, clasificată ca fiind al patrulea cel mai mare sistem de sănătate din SUA de Becker’s Hospital Review, au declarat că au avut „o problemă de securitate IT” care i-a forțat să dea offline anumite sisteme. O sursă din apropierea CommonSpirit, familiarizată cu eforturile de remediere a problemelor de pe urma atacului cibernetic, a confirmat pentru NBC News că a fost un atac de tip ransomware.

Rețeaua CommonSpirit, care are peste 140 de spitale în Statele Unite ale Americii, a refuzat să ofere mai multe informații despre cât de multe unități spitalicești au suferit întârzieri din cauza atacului. Mai multe spitale, însă, inclusiv CHI Memorial Hospital din Tennessee, unele spitale din rețeaua St. Luke din Texas, și Virginia Mason Franciscan Health din Seattle au anunțat că au fost afectate de atac.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe