Newsflash
ACTUALITATE Știri

ASSMB, de vorbă cu părinții adolescenților din București

de Florentina Ionescu - iun. 29 2023
ASSMB, de vorbă cu părinții adolescenților din București

Reprezentanții ASSMB și ai Fundației Tineri pentru Tineri au stat de vorbă recent cu părinții adolescenților din București.

„Nu e interzis să întrebi” a fost tema întâlnirii organizate miercuri, 28 iunie, la sediul Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), cu părinți din Capitală interesați să afle direct de la specialiști cum pot gestiona mai bine informațiile pe care vor să le transmită copiilor lor adolescenți, privind adoptarea unor comportamente responsabile și stabilirea de relații sănătoase, se arată pe o rețea socială

Dr. Ligia Dinu, medic specialist în Rețeaua de medicină școlară a ASSMB, și Alexandra Miroslav, reprezentant al Fundației Tineri pentru Tineri (TpT), le-au prezentat părinților metodele potrivite prin care adolescenții pot dobândi și asimila cunoștințe cât mai corecte și complete, care să îi ajute să reducă riscurile din perspectiva sănătății sexuale reproductive. 

Evenimentul, primul dintr-o serie care se va derula pe perioada verii, se adresează părinților de adolescenți din unitățile de învățământ de stat din București. Acesta este un proiect pentru sănătate realizat în colaborare de ASSMB și Fundația Tineri pentru Tineri (TpT). 

Prin intermediul specialiștilor TpT, al voluntarilor instruiți și personalului medical ASSMB, acest proiect axat pe nevoile de sănătate a reproducerii se adresează și tinerilor din Ucraina refugiați la București, în cadrul programului „HYBRID ROOTS – Humanitarian Response for Integration and Development – ADOLESCENTS and YOUTH”. 

Instruirea personalului din cadrul Rețelei de Medicină școlară 

Personalul din cadrul Rețelei de Medicină școlară a ASSMB beneficiază în această perioadă de instruire din partea specialiștilor Fundației Tineri pentru Tineri, pentru a susține într-un mod cât mai eficient dialogul cu părinții interesați de informații și sfaturi competente, care să îi ajute să înțeleagă corect problemele care apar în dezvoltarea adolescenților. 

Mai multe imagini din cadrul proiectului: 

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe