Newsflash
Știri

ASSMB: asistenții medicali se confruntă adesea cu constrângeri financiare

de L. Budin - mai 13 2024
ASSMB: asistenții medicali se confruntă adesea cu constrângeri financiare

În acest an, ziua – care a fost marcată pe 12 mai - a avut drept temă „Asistenții noștri. Viitorul nostru. Puterea economică a îngrijirilor medicale”.

Alegerea acestei teme de către Consiliul Internațional al Asistenților Medicali (ICN), federația care reprezintă peste 130 de asociații naționale de asistenți medicali din întreaga lume, evidențiază contribuția esențială a asistenților medicali la funcționarea optimă a sistemului sanitar și a economiei la nivel global, se arată pe pagina de Facebook a ASSMB - Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București. 

Președinta ICN, Dr. Pamela Cipriano, a explicat motivul alegerii temei: 

În ciuda rolului lor crucial în sistemul de sănătate, asistenții medicali se confruntă adesea cu constrângeri financiare și cu subaprecierea socială. Prin continuarea temei noastre generale, «Asistenții noștri. Viitorul nostru», și a acțiunilor politice din Carta pentru schimbare, ICN a selectat tema «Puterea economică a îngrijirilor medicale» pentru anul 2024, cu scopul de a schimba percepțiile și de a evidenția modul în care investițiile strategice în profesia de asistent medical pot aduce beneficii economice și sociale semnificative”.

Asistenții medicali sunt responsabili de îngrijirea, siguranța și recuperarea pacienților în instituțiile medicale. „Cu vaste cunoștințe și abilități variate, dobândite printr-o lungă perioadă de formare și dezvoltare profesională”, asistenții medicali lucrează în medii dificile, unde stresul extrem este o prezență cotidiană, se mai arată în postare. 

Mulțumim tuturor asistenților medicali din cele 19 spitale și peste 600 de cabinete medicale școlare administrate de ASSMB, pentru devotamentul și profesionalismul lor în îngrijirea pacienților!”, se încheie mesajul Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe