Newsflash
ACTUALITATE Hi-tech & Gadgets Internaționale

Asociația Americană a Inimii a anunțat care sunt finaliștii la Health Tech Competition

de Florentina Ionescu - nov. 6 2023
Asociația Americană a Inimii a anunțat care sunt finaliștii la Health Tech Competition

Center for Health Technology & Innovation (Centrul de Inovație și Tehnologie în Sănătate) al Asociației Americane a Inimii a selectat cinci finaliști din Statele Unite ale Americii care vor intra în competiția sa anuală de Health Tech. 

Numele celor cinci finaliști au fost anunțate la 3 noiembrie a.c., într-un comunicat de presă publicat pe site-ul American Heart Association (AHA). 

Centrul de Inovație și Tehnologie în domeniul Sănății al AHA va selecta câștigătorul în timpul sesiunilor științifice care vor avea loc în perioada 11-13 noiembrie. 

Cei cinci finaliști se vor lupta pentru un loc întâi în cadrul celei de-a șasea competiție de tehnologie medicală organizată de AHA, intitulată Health Tech Competition. Prin intermediul acestei competiții, AHA speră să conducă la descoperirea de noi soluții inovatoare în domeniul tehnologiilor mediale și să sporească progresele în ceea ce privește potențialul de a transforma peisajul ce ține de sănătatea inimii și sănătatea creierului la momentul actual. 

Următorii finaliști își vor prezenta tehnologiile inovatoare în timpul sesiunilor științifice de luna aceasta, la un eveniment global dedicat progreselor în materie de științe cardiovasculare și medicină cardiovasculară. 

Ainthoven, o soluție dezvoltată în Melbourne, Florida. Este primul instrument din istorie, la nivel de expert, pentru interpretarea electrocardiogramelor de la pacienții pediatrici, care este ajutat de machine learning (învățarea automată). 

CardieX, din Naperville, Illinois. Este o companie globală din domeniul tehnologiilor medicale (health tech) care dezvoltă și oferă soluții de ultimă generație pentru hipertensiunea arterială și alte boli din sfera cardiovasculară. 

Cardiosense, o soluție din Chicago. Este o platformă de biomarkeri digitali care se bazează pe noi dispozitive cu multipli senzori și pe anumiți algoritmi, pentru a detecta semnele incipiente ale unor boli și pentru a ghida astfel terapia personalizată. 

PyrAmes, o soluție din Cupertino, California. Aceasta contribuie la dezvoltare unor tehnologii precise, non-invazive, fără fir, pentru monitorizarea tensiunii arteriale la pacienții de toate vârsetle, începând de la nou-născuți și până la seniori. 

RCE Technologies, din Carlsbad, California. Este vorba de măsurători non-invazive, instant, ale proteinelor cardiace care îmbunătățesc prognosticul pacienților, în timp ce reduc durata spitalizării și costurile asociate cu îngrijirile medicale, care pot fi o povară pentru sistemul de sănătate. 

Câștigătorul competiției va fi selectat și anunțat în 13 noiembrie a.c. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe