Newsflash
Industria farmaceutică

Aromaterapia ca soluție antistres

de - apr. 11 2023
Aromaterapia ca soluție antistres

Utilizarea uleiurilor esențiale în produse aromaterapice poate fi o soluție de ameliorare a stresului zilnic și a anxietății.

La nivel mondial, sute de milioane de persoane suferă de depresie și de tulburări anxioase, iar pandemia de COVID a generat și mai multe probleme la nivel psihic, cele mai afectate fiind femeile.

O soluție de terapie adjuvantă în reducerea stresului și a anxietății vine din partea experților în aromaterapie, care ne îndeamnă să apelăm la uleiurile naturale extrase din plante, cu efecte cunoscute de milenii.

Simțul olfactiv este implicat în starea de bine

Este dovedit științific că există o interacțiune strânsă între sistemul nervos și căile respiratorii. Astfel, inspirând molecule cu efect odorante active, creierul reacționează instantaneu: prin intermediul mucoasei olfactive și a terminațiilor nervoase care tapetează cavitatea nazală, se trimit mesaje pozitive sau negative la nivel central, iar organismul reacționează la acestea. Inhalarea uleiurilor esențiale, cu miros extrem de concentrat, poate duce rapid la instalarea unei stări de bine prin bionisponibilitatea ridicată a acestor molecule active, care trec din plămâni în sânge.

Cum alegem uleiul esențial?

Înainte de a găsi uleiul esențial adaptat fiecărei provocări în parte, e necesar să identificăm tipul de nevoie care ne tulbură liniștea, care ne agasează. De exemplu, mușețelul ne ajută să învingem angoasele, anxietatea și iritabilitatea. Bergamota este liniștitoare, lavanda - relaxantă.

O variantă la îndemână o reprezintă combinațiile de uleiuri esențiale, așa cum găsiți în produsele Puressentiel. Puressentiel® a revoluționat și popularizat utilizarea uleiurilor esențiale prin crearea amestecurilor 100% naturale ready-to-use, pe care le putem găsi și în România, în cadrul a peste 30 de produse inovatoare, cu o eficacitate dovedită de sute de studii clinice.

Ce este util de știut la aceste produse este că ele nu conțin deloc parabeni, fenoxietanol, polietilenglicol, coloranți, organisme modificate genetic, compuși petrochimici sau substanțe de origine animală, parfumuri sintetice sau izobutan. De asemenea, nu sunt testate pe animale și au la bază ingrediente 100% naturale, uleiuri esențiale pure, a căror sursă este cunoscută.

2022-Inhaleur Stress-2000x2000 (1)Pentru reducerea anxietății, specialiștii Puressentiel un inhalator cu cinci uleiuri esențiale, care acționează sinergic, și anume lavandă, verbină citronată, măghiran, portocală dulce și ulei de frunze de portocală amară. Inhalatorul poate fi folosit în mod cotidian, pentru tratarea stărilor de anxietate, dar și în caz de fragilitate nervoasă și emoțională. O simplă inhalare în momentele în care simțiți angoasă, anxietate, nervozitate sau furie poate ajuta la destresare.

Produsul are o formulă aprobată de către experții toxicologi. Inhalatorul poate fi folosit începând cu vârsta de 7 ani.

Citește și: 

Ceai din plante medicinale falsificat

Întoarcerea la Natură

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe