Newsflash
ACTUALITATE Știri

Andrei Baciu: Angajații caselor de asigurări de sănătate încep efectuarea plăților pentru spitale

de Magdalena Tănăsescu - nov. 14 2023
Andrei Baciu: Angajații caselor de asigurări de sănătate încep efectuarea plăților pentru spitale

Preşedintele CNAS, Andrei Baciu, a anunțat că angajații caselor de asigurări de sănătate vor începe, de marți, efectuarea plăților pentru spitale, servicii medicale și medicamente.

„Practic, astăzi se deblochează criza din sănătate, ca urmare a eforturilor depuse de colegii mei liberali, care au reușit să impună adoptarea proiectului de lege care răspunde solicitărilor angajaților CNAS. Le mulțumesc pentru susținere colegilor liberali și în mod special președintelui PNLNicolae Ionel Ciucă, care au înțeles cât de important este să deblocăm criza din sănătate. Fac mențiunea că adoptarea proiectului nu pune presiune pe bugetul de stat și că modificările implică strict fondurile proprii ale CNAS”, a scris Andrei Baciu într-o postare pe Facebook

Președintele CNAS a precizat, totodată, că în acest mod ”s-a reparat o inechitate”.

„Profesioniști din domeniul asigurărilor sociale de sănătate câștigau mult mai puțin decât angajați din alte instituții cu funcții similare. Un sistem nu poate fi cu adevărat performant și eficient fără oameni profesioniști și motivați. Este un proces început de câteva luni de zile care se finalizează într-o perioadă plină de provocări, însă orice amânare a soluționării ar fi echivalat cu un blocaj”, se mai spune în postarea citată.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe