Newsflash
Știri

Amenzi de 18.400 lei, după prima zi de control la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa

de Dorina Novac - dec. 3 2020
Amenzi de 18.400 lei, după prima zi de control la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa

Inspecția Sanitară de Stat a aplicat, miercuri, primele sancțiuni în cuantum de 18.400 lei reprezentanților Spitalului Județean de Urgență Reșița, după prima zi de control în această unitate.

Potrivit Ministerului Sănătății (MS), inspectorii sanitari au sancționat managerul unității cu o amendă în valoare de 10.000 de lei, pentru neefectuarea periodică sau după necesitate a lucrărilor de igienizare și reparații a clădirilor sanitare.

amenzi spital
Sursă imagine: unsplash.com

„Astfel, inspectorii sanitari au sancționat managerul unității cu o amendă în valoare de 10.000 lei, pentru neefectuarea periodică sau după necesitate a lucrărilor de igienizare și reparații a clădirilor sanitare, conform HG 857/2011, art 30, lit e deși lucrările de igienizare se aflau în planul de conformare asumat de manager cu termen decembrie 2020”, informează sursa citată.

Citește și: Ministrul Sănătății a dispus un control la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşița

Asistenta șefă a secției de pneumopftizilogie si asistenta șefă a secției de boli infecțioase au fost sancționate cu câte 2.000 de lei fiecare pentru nerespectarea precauțiunilor universale și a protocoalelor de lucru de către personalul medical și auxiliar.

Pentru același motiv, tot cu 2.000 de lei a fost amendată și una dintre infirmierele unității sanitare.

„O altă asistentă medicală care activează în cadrul secției de boli infecțioase a fost sancționată cu 2.400 lei pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor medicale periculoase rezultate din activități medicale, conform HG 857/2011, art.31, lit f”, transmite MS.

Sursa citată precizează că acțiunea de control va continua zilele următoare, iar echipei de la nivelul local i se va alătura o echipă din cadrul Ministerului Sănătății.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe