Newsflash
Industria farmaceutică Știri

Alina Culcea preia managementul Amgen Bulgaria

de L. Budin - iul. 3 2023
Alina Culcea preia managementul Amgen Bulgaria

Alina Culcea deține din 2018 rolul de director general Amgen România, ea primind acum noi responsabilități și pentru Bulgaria.

Amgen anunță că Alina Culcea va asigura managementul activităților desfășurate de compania farmaceutică globală în Bulgaria. Alina Culcea conduce cu succes echipa Amgen România, în calitate de director general, încă din 2018, iar acum își va asuma responsabilitatea suplimentară de a coordona operațiunile din țara vecină, se arată într-un comunicat.

A prelua conducerea filialei bulgare și a funcționa ca o singură echipă (România-Bulgaria) este o onoare și o mare responsabilitate în același timp. Asistăm la provocări semnificative la nivel global și european, precum perturbările geopolitice, efectele post-COVID, inflația în creștere, mediul de reglementare în schimbare. Acestea au creat necesitatea de a oferi un model de operare care să ofere sinergii extinse și eficientizarea organizației pentru a face față situației externe, în timp ce continuăm să construim capacități interne și să ne concentrăm pe misiunea noastră de a oferi pacienților noi terapii biologice. Facilitarea accesului la medicamente inovatoare pentru persoanele care suferă de boli grave este cel mai bun mod în care Amgen poate contribui la binele comun. Societatea se confruntă însă cu multiple provocări și ne străduim să contribuim cum putem mai bine pentru a le aborda, colaborând cu instituții, asociații de pacienți și profesioniști din domeniul sănătății”, a declarat Alina Culcea. 

Alina Culcea a absolvit UMF „Carol Davila” București și are o experiență profesională de peste 25 de ani în industria farmaceutică. Înainte de a se alătura companiei Amgen în 2018, ea a ocupat funcția de Interim Country Manager și Head of Governmental Affairs and Patients Access la Novartis România. Cu efortul, leadershipul, angajamentul și creativitatea sa, a contribuit semnificativ la dezvoltarea filialei Amgen din România. În perioada 2019-2022, Alina Culcea a condus și Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), din rolul de Președinte, având o contribuție activă în Comitetul Director al Asociației încă din 2016. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe