Newsflash
Internaționale

Africa: primul caz de poliomielită în cinci ani

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - feb. 25 2022
Africa: primul caz de poliomielită în cinci ani

Malawi a declarat un caz de infecţie cu virusul polio sălbatic, identificat la o fetiţă de 3 ani, paralizată.

malawi

        Este primul caz de infecţie în mai mult de cinci ani, din Africa, toate formele de polio fiind declarate a fi eradicate de pe continent în 2020. Autorităţile încearcă acum să prevină răspândirea virusului.

        La nivel mondial, tulpina de polio sălbatic rămâne endemică în doar două ţări – Afganistan și Pakistan. Tulpina identificată în Malawi a fost legată de cea regăsită în Pakistan, dar modul în care a ajuns în Africa de Sud nu e cunoscut. Cazul a fost confirmat după ce au fost efectuate teste unei fetiţe paralizate.

        Virusul polio afectează de regulă copiii sub 5 ani și uneori determină paralizii ireversibile sau chiar deces, prin afectarea mușchilor respiratori. Virusul se poate localiza la nivel intestinal, unde se poate replica și suferi mutaţii, iar ulterior se poate răspândi în zone în care puţine persoane sunt vaccinate. Deși până în acest moment a fost raportat un singur caz, paralizia apare doar la mai puţin de una din 200 de infecţii cu polio. Autorităţile investighează această posibilitate pentru a se asigura că în Malawi nu va izbucni o nouă epidemie.

 

 


Notă autor:

https://www.bbc.com/news/world-africa-60429726

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe