Newsflash
ACTUALITATE Industria farmaceutică Știri

Achiziție în domeniul probioticelor

de Magdalena Tănăsescu - dec. 8 2023
Achiziție în domeniul probioticelor

Cu sediul în Copenhaga, Lactobio este lider de piață în cercetarea probioticelor și a microbiomului, achiziția strategică bazându-se pe 20 de ani de cercetare avansată realizată de L'Oréal în acest domeniu.

Pe parcursul ultimelor două decenii au fost aprofundate cunoștințele despre microorganismele care trăiesc pe suprafața pielii.

Potrivit unui comunicat remis redacției, achiziția aduce noi oportunități din punct de vedere științific. Este vorba inclusiv de valorificarea expertizei în microbiom a Lactobio și a portofoliului semnificativ de produse brevetate al companiei, pentru a dezvolta noi soluții cosmetice sigure și eficiente, folosind bacterii vii. 

„Integrarea Lactobio în procesul nostru de cercetare avansată este complementară: cunoștiințele științifice solide și progresele tehnologice ale L'Oréal, împreună cu formulările de foarte bună calitate ale Lactobio pe bază de organisme vii, vor accelera semnificativ cercetările noastre asupra științei microbiomului deservind domeniul beauty. Unindu-ne forțele, ne propunem să dezvoltăm o nouă generație de produse cosmetice care vor utiliza inovații de ultimă generație în procesul de formulare, pentru a oferi produse probiotice și postbiotice bazate pe știință”, a declarat Anne Colonna, Global Head of Advanced Research L'Oréal Groupe. 

Compania Lactobio a fost fondată în 2017 de către Søren Kjærulff, Ph.D., și Charlotte Vedel, Ph.D., care au dezvoltat o platformă unică de descoperire a microbiomului, precum și o metodă de screening pentru a selecționa cele mai eficiente și sigure tulpini.

L’Oréal România, parte a grupului L’Oréal, are o istorie de 25 de ani pe piața locală. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe