Newsflash
ACTUALITATE Știri

A încetat din viață dr. Nicușor Brănescu - Mesajul transmis de CMR

de Florentina Ionescu - mai 12 2023
A încetat din viață dr. Nicușor Brănescu - Mesajul transmis de CMR

Membrii Colegiului Medicilor din România sunt profund marcați de această veste tristă. Dr. Nicușor Brănescu a fost dedicat profesiei medicale și iubit de pacienți și colegi deopotrivă.

Sursă imagine dr. Nicușor Brănescu: https://www.insmc.ro/medici/dr-branescu-nicusor/ 


Nicușor Brănescu a fost medic primar Obstetrică-ginecologie, doctor în Științe Medicale. La aflarea veștii că acesta s-a stins din viață, președintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Daniel Coriu, a transmis un mesaj pe o rețea socială

„Cu inimile îndurerate, transmitem cele mai profunde condoleanțe pentru pierderea Dr. Nicușor Brănescu. Suntem profund marcați de această veste tristă și ne unim în durerea familiei și a apropiaților în aceste momente de tristețe și grea încercare. Cuvintele pot părea neputincioase în fața unei pierderi atât de mari. Dr. Nicușor Brănescu a fost o persoană extraordinară, dedicată profesiei medicale și iubită de pacienți și colegi deopotrivă. Contribuția și eforturile sale în comunitatea medicală vor rămâne întotdeauna vii în amintirea noastră”, se arată în mesajul profesorului Daniel Coriu. 

În calitate de medic, Dr. Nicușor Brănescu a fost o sursă de inspirație pentru mulți, salvând vieți și aducând alinare celor aflați în suferință. Pasiunea, compasiunea și devotamentul său pentru sănătatea și bunăstarea pacienților vor rămâne o amintire puternică și o moștenire valoroasă, mai scrie președintele CMR. 

Medici care recurg la gesturi fără speranță

„În aceste momente de tristețe, nu putem să nu reamintim impactul pe care activitatea zilnică îl are asupra fiecăruia dintre noi. Suntem suprasolicitați, hărțuiți și, de prea multe ori, fără apărare. Rezultatul: stres și epuizare, o boală cu afectarea stării de sănătate fizice și mentale, și medici care recurg la gesturi fără speranță. Astăzi, îi aducem un ultim omagiu Dr. Nicușor Brănescu. Acum nici o săptămână, am suferit pierderea colegei noastre din Iași, Dr. Carmina Schaas, care a decedat în timpul gărzii. Și nu sunt singurele situații. Sunt atât de mulți cei pe care i-am pierdut”, a amintit prof. dr. Daniel Coriu. 

El a ținut să sublinieze că responsabilitățile crescute ale medicilor, resursele limitate și cerințele în continuă creștere îi pot aduce adesea pe profesioniștii din domeniul medical în pragul epuizării. 

„Profesia noastră este una nobilă, care ne permite să avem un impact semnificativ în viețile pacienților noștri și în societate. Cu toate acestea, responsabilitățile noastre crescute, resursele limitate și cerințele în continuă creștere ne pot aduce adesea în pragul epuizării. Stresul cronic și epuizarea nu afectează doar bunăstarea noastră personală, ci și calitatea îngrijirii pe care o putem oferi pacienților noștri. Ele pot conduce la o scădere a empatiei, la oboseală cronică și la probleme de sănătate pe termen lung”, a adăugat președintele CMR. 

În încheierea mesajului său, profesorul Coriu a amintit că instituțiile medicale și autoritățile pot și trebuie să se implice în gestionarea acestei situații care nu mai poate trena. 

„Suntem o comunitate puternică și suntem aici unii pentru alții să ne sprijinim și să facem tot posibilul pentru a produce această schimbare, pentru noi și pentru pacienții noștri!”, a conchis prof. dr. Daniel Coriu. 


Notă autor:

Nicușor Brănescu a fost medic primar Obstetrică-ginecologie, doctor în Științe Medicale.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe