Newsflash
Imagine campanie proprie
Știri

54 de noi cazuri de rujeolă

de Theodora Şutiu - sept. 14 2019
54 de noi cazuri de rujeolă

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a anunțat sâmbătă că până vineri au fost confirmate încă 54 de cazuri noi de rujeolă.

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până vineri, 13 septembrie 2019, este 18.268, dintre care 64 de decese.
În ultima săptămână, au fost raportate încă 54 de cazuri nou confirmate în nouă judeţe şi în Bucureşti, cele mai multe fiind înregistrate în judeţele: Braşov (26) şi Sălaj (11). În Bucureşti s-au înregistrat 7 cazuri nou confirmate.

Potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe