Newsflash
ACTUALITATE Știri

13 septembrie - Ziua Mondială a Sepsisului

de Magdalena Tănăsescu - sept. 13 2024
13 septembrie - Ziua Mondială a Sepsisului

Dacă nu este recunoscut precoce și tratat prompt, sepsisul poate duce la șoc, disfuncție organică multiplă și moarte, fiind calea finală, comună, pentru majoritatea bolilor infecțioase.

Concret, sepsisul reprezintă răspunsul aberant al organismului uman la o infecție, care duce la atacarea propriilor țesuturi și organe. 

Anual, în întreaga lume, cel puțin 11 milioane de persoane mor de sepsis, acesta fiind implicat în aproximativ 1 din fiecare 5 decese. 

În Europa, aproximativ 3,4 milioane de persoane suferă de sepsis, anual, conducând la aproximativ 680.000 decese.

Ziua Mondială a Sepsisului este marcată anual, la inițiativa Global Sepsis Alliance și European Sepsis Alliance, în data de 13 septembrie. 

„Această dată are drept scop aducerea acestei urgențe medicale majore, cu impact sever asupra prognosticului unei proporții importante din pacienți, în prim planul conștiinței publice și medicale. Prevenirea, diagnosticarea precoce, înțelegerea mecanismelor de apariție și tratamentului sepsisului pot duce la scăderea numărului de decese prevenibile, obiectiv esențial pentru toate sistemele de sănătate”, se menționează pe site-ul oficial al Societății Române de Anestezie și Terapie Intesivă (SRATI). 

Ministerul Sănătății susține Ziua Mondială a Sepsisului și invită profesioniștii în domeniul sănătății, dar și publicul interesat să viziteze paginile

-          www.worldsepsisday.org

-          https://www.europeansepsisalliance.org/sepsis

-          https://www.global-sepsis-alliance.org.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe