Newsflash
Știri

„Pauza de fapte bune”. Invitație la donare de sânge pe 17 aprilie

de Dr. Laura Davidescu - apr. 4 2024
„Pauza de fapte bune”. Invitație la donare de sânge pe 17 aprilie

Pe 17 aprilie, grupul Digi și Vastint România invită donatorii de sânge la o acțiune caritabilă în cadrul Business Garden Bucharest.

Organizatorii își propun să atragă un număr cât mai mare de donatori care vor să dăruiască o parte din sângele lor pentru supraviețuirea altora mai puțin norocoși. Așa că, la jumătatea lunii aprilie, cu două săptămâni înainte de Paște, Vastint România în colaborare cu grupul Digi, invită colaboratorii și angajații din clădirile de birouri din zona Regie-Grozăvești să fie generoși și să doneze sânge.

 „Ne bucurăm să putem anunța o a doua ediție a campaniei Avem același sânge, organizată în cadrul proiectului Business Garden Bucharest. Ca urmare a succesului campaniei din luna decembrie a anului trecut, am ajuns la concluzia că nu trebuie să fie un eveniment singular, ci unul pilot”, punctează Sorin Macovei, Director Comercial Vastint România.

„Ne propunem astfel să continuăm parteneriatul cu Grupul Digi, organizând în această lună o nouă campanie de donare sânge. Putem face mai mult de atât, astfel că sub umbrela denumită #pauzaDeFapteBune urmează să invităm comunitatea Business Garden Bucharest să fie parte activă dintr-o serie de proiecte și evenimente cu impact pozitiv în societate. Îi invităm cu drag să ne fie alături și pe 17 aprilie, în acest nou demers, în aceeași locație ca și anul trecut.”, adaugă reprezentantul Vastint România.

„Avem același sânge” este un proiect național al unei televiziuni de știri în beneficiul pacienților, care a debutat pe 1 decembrie 2022, reușind ca până acum să mobilizeze un număr de 5.000 de donatori din 19 județe.

Acțiunea de donare de sânge nu aduce doar beneficii morale, ci și unele utile în viața de zi cu zi. De anul acesta, valoarea tichetelor de donare a crescut la 280 de lei, la care se adaugă o zi liberă la locul de muncă, precum și o reducere la transportul în comun. În plus, donatorii se bucură de un set de analize gratuite.

Un singur donator poate salva trei vieți prin donarea a 450 de ml de sânge.

Cine poate fi donator? Oricine cu vârsta peste 18 ani și cu o greutate minimă de 50 de kilograme. Este necesar să ai sub 60 de ani și să nu suferi de boli cronice, precum și să nu fi suferit intervenții chirurgicale în ultimele 6 luni. Este o oportunitate pentru oricine dorește să facă un dar special în această perioadă de sărbători și să aducă un zâmbet pe chipurile celor în nevoie.

 Donatorii sunt așteptați pe 17 aprilie, de la ora 08.30, la Business Garden Bucharest, clădirea A, Calea Plevnei nr. 159.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe