Newsflash
Internaționale Știri

SUA: Crucea Roşie stopează restricţiile pentru donatorii de sânge homosexuali

de L. Budin - aug. 9 2023
SUA: Crucea Roşie stopează restricţiile pentru donatorii de sânge homosexuali

Crucea Roşie americană a anunţat că va adopta noi reguli, pentru a pune capăt restricţiilor privind donarea de sânge, care îi vizau în mod special pe bărbaţii homosexuali.

Până acum, bărbaţii homosexuali trebuiau să se abţină de la sex timp de trei luni dacă doreau să doneze sânge, chiar dacă se aflau într-o relaţie exclusivă, informează AFP și Agerpres.

De acum înainte, „toţi donatorii vor trebui să răspundă aceloraşi chestiuni de eligibilitate, indiferent de sex sau orientare sexuală, şi vor fi evaluaţi pentru donarea de sânge pe baza factorilor de risc individuali”, au spus reprezentanții Crucii Roşii, într-un comunicat.

Acest lucru înseamnă „mai mulţi potenţiali donatori”. Crucea Roşie americană furnizează aproximativ 40% din sângele donat în SUA.

Noile reguli au fost finalizate în luna mai de către Agenţia americană a medicamentului (FDA) şi se bazează pe o evaluare individuală a riscurilor pentru fiecare donator.

Persoanele care au fost testate pozitiv pentru HIV sau care iau medicamente pentru prevenirea infecţiei cu HIV nu vor putea în continuare să doneze sânge.

După ce epidemia de SIDA a făcut ravagii în anii '80, FDA a impus interzicerea totală a donării de sânge de către bărbaţii homosexuali.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe