Newsflash
Știri

Îndreptar de vaccinare pentru medici

de Cristina GHIOCA - apr. 28 2023
Îndreptar de vaccinare pentru medici

La București a fost lansată recent ediţia a doua a volumului „Îndreptar de Vaccinare în cabinetul medicului de familie”.

vaccinareAsociaţia Română pentru Educaţie Pediatrică în Medicina de Familie (AREPMF) a lansat proiectul educaţional „Protect Life Ro – protejează sănătatea celor dragi pe parcursul întregii vieţi”, în contextul Săptămânii
Europene de Imunizare. Proiectul are ca scop îmbunătăţirea gradului de acceptare a vaccinării în România.

„Avem 55,8% acoperire vaccinală naţională la rujeolă, oreion, rubeolă. Sunt date statistice (...) publicate în martie 2023 pe site-ul INSP. Avem 65% acoperire vaccinală la pneumococ și 60-62% la vaccinul hexavalent. Când spui 55-60% acoperire vaccinală înseamnă că populaţia este la un risc major”, a subliniat dr. Valeria Herdea, președintele AREPMF, la conferinţa de presă prilejuită de acest eveniment.

Informaţii la zi, pe înţelesul tuturor

Ca parte a proiectului a fost lansată și ediţia a doua revizuită și modificată a volumului „Îndreptar de Vaccinare în cabinetul medicului de familie”, coordonată de prof. dr. Doina Azoicăi.

Referindu-se la conţinutul ghidului, conf. dr. Simin Aysel Florescu a evidenţiat volumul cantitativ al informaţiilor pe care acesta îl deţine: „Pe lângă faptul că avem toate detaliile despre vaccinuri, avem și informaţii despre managementul vaccinării în cabinetul medicului de familie. Existăși un capitol despre comunicare, ceea ce este minunat, pentru că eu cred că este exact ceea ce lipsea”. În opinia sa, îndreptarul ar trebui actualizat anual, fiind adaptat realităţii din România.

„Dacă o să vă uitaţi la felul în care este scrisă cartea, [o să vedeţi că] sunt lucruri de sinteză, absolut clare. O astfel de carte face niște pași, dar care nu se referă la încrederea imediată [în vaccinare], ci la faptul că (...) de acum încolo, dacă de la un an la altul vom avea noutăţile în ceea ce privește vaccinarea, și dacă lucrurile acestea se vor întâmpla, poate că în cinci ani va apărea o schimbare”, a adăugat și dr. Adrian Marinescu.

Îndreptarul a fost tipărit, pentru început, în 1.000 de exemplare.

Citiți și: Un pas înainte pentru Strategia naţională privind bolile cardio cerebrovasculare

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe