Newsflash
Știri

Încep lucrările la noua Unitate de Urgență a Spitalului de Pediatrie din Iași

de Dorina Novac - sept. 19 2022
Încep lucrările la noua Unitate de Urgență a Spitalului de Pediatrie din Iași

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a semnat, vineri, ordinul de începere a lucrărilor pentru extinderea și dotarea Unității de Urgență a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria”.

Viitoarea Unitate de Urgență va avea o suprafață de 2.358 metri pătrați și va fi dispusă pe trei niveluri, respectiv demisol, parter și etaj, cu platformă pentru heliport.

Unitate de Urgenta

„Zeci de mii de copii din toată regiunea Moldovei ajung în fiecare an la Spitalul de Pediatrie din Iași, cu o medie de 150 de cazuri urgente pe zi. Sunt copii care au nevoie de ajutorul profesioniștilor de aici, dar și de adaptarea spațiului medical la cerinţele actuale. Extinderea UPU va însemna concret o creștere de șapte ori a numărului de paturi, de la cinci, câte sunt în prezent, la 35. După ce lucrările vor fi finalizate, Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul pentru Copii din Iași va fi cea mai mare și cea mai modernă din țară, cu dotări la standarde europene”, a declarat președintele CJ, Costel Alexe.

Citește și: Primul transplant pulmonar post-pandemie realizat la Spitalul „Sfânta Maria”

Valoarea totală a proiectului pentru extinderea și dotarea Unității de Urgență a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” este de 34.671.507 lei.

„O unitate de urgențe pediatrică are niște particularități și încercăm să le atingem. Vom avea o sală de tratament imediat, cu spații modulare, separate prin geamuri de sticlă detașabile în funcție de necesități și o insulă de supraveghere, pentru personalul medical, care va avea o viziune de 360 de grade asupra pacienților”, a spus dr. Solange Tamara Roşu, medic şef UPU.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe