Newsflash
Știri

În decembrie, medicii UPU de la Spitalul „Pius Brînzeu” din Timișoara fac apel la cumpătare

de Florentina Ionescu - dec. 15 2022
În decembrie, medicii UPU de la Spitalul „Pius Brînzeu” din Timișoara fac apel la cumpătare

An de an, perioada cuprinsă între 15 decembrie și 6 Ianuarie nu este una deloc ușoară pentru echipa medicală din Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență din Timișoara.

Medicii din UPU de la această unitate sanitară renunță la orice zi liberă, inclusiv la concediul de odihnă. Nimeni nu pleacă în vacanță.

Codul este stabilit și respectat încă de la înființarea UPU. Medici primari, specialiști, rezidenți, asistenți medicali și personal auxiliar fac din UPU punctul de acces la asistența medicală, în perioada sărbătorilor de iarnă. 

SCJUPBT pius brinzeu timisoara

Bradul de Crăciun va fi parte din zestrea urgentiștilor și martor la colindători în vreme ce preocuparea temeinică a echipei are legătură cu actul medical, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției de Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” din Timișoara (SCJUT).

„Pe lângă cazurile cu care deja suntem obișnuiți, ne confruntăm cu o patologie digestivă crescută, cu pacienți care au traumatisme din accidente sau căderi pe zapadă, gheață și cu diverse cazuri de heteroagresiuni”, spune dr. Mihai Grecu, șeful UPU.

Conform datelor SCJUT, între ianuarie și noiembrie 2022, în UPU s-au prezentat 63.000 de pacienți. De regulă, ultima lună a anului este cea care crește cifra adresabilității la 80.000, arată sursa citată.

„În decembrie, medicii UPU fac apel la cumpătare. E spre folosul tuturor și este cea mai la îndemână soluție pentru fiecare zi, cu atât mai mult în sărbătorile iernii”, se mai arată în comunicatul de la SCJUT.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe