Newsflash
Știri

Şeful DSU, la Reuniunea informală de coordonare a răspunsului de urgenţă la nivel înalt

de Dorina Novac - sept. 6 2022
Şeful DSU, la Reuniunea informală de coordonare a răspunsului de urgenţă la nivel înalt

Raed Arafat a participat, luni, 5 septembrie, la Reuniunea informală de coordonare a răspunsului de urgență la nivel înalt.

Tema acestei întâlniri, desfășurată la Bruxelles, a fost întărirea pregătirii și a răspunsului UE la apariția incendiilor de vegetație.Raed Arafat

„Este esențial ca o strategie de gestionare a incendiilor să promoveze combinația potrivită de activități de prevenire, pregătire și răspuns. Deși capacitățile de răspuns aerian sunt în mod clar necesare ca un activ de răspuns de ultimă instanță, acestea trebuie să fie cuplate cu sisteme de avertizare timpurie inteligente și investiții în prevenirea incendiilor de vegetație”, transmite Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU).

Potrivit sursei citate, un pachet larg de măsuri de prevenire și pregătire poate genera un răspuns rapid atunci când este necesar, aducând în același timp beneficii sociale și de mediu.

„De asemenea, este necesar să se urmărească o mai mare conștientizare și formare a comunităților locale, a factorilor de decizie politică și a altor părți interesate pentru a sprijini prin măsuri luate eficient limitarea apariției incendiilor de pădure. Reamintim că în cursul acestui an, România a răspuns rapid solicitărilor de sprijin venite prin Mecanismul European de Protecție Civilă, formând astfel echipe de intervenție care au sprijin autoritățile din Grecia și Franța, în scopul limitării extinderii incendiilor de vegetație care amenințau comunitățile”, informează DSU.

O premieră pentru România a constat trimiterea echipajelor operative și tehnica de intervenție aferentă pe calea aerului, folosind avioane din dotarea bazei de transport strategic NATO la care contribuie și România, în Franța.

Un număr de 77 de pompieri salvatori au sprijinit autoritățile franceze în lupta cu incendiile de vegetație.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe