Newsflash
ACTUALITATE Știri

Ziua Medicului de familie, omagiată la Iași

de Florentina Ionescu - mai 19 2023
Ziua Medicului de familie, omagiată la Iași

Specialiștii din medicina primară din România sunt prezenți zilele acestea la Iași pentru a celebra Ziua Mondială a medicului de familie (19 mai).

Ei vor sărbători printr-un eveniment științific remarcabil, conferința națională a specialității. Aceasta este organizată sub egida Asociației Societatea Naționale de Medicina Familiei/Medicină Generală (SNMF), în perioada 18-21 mai 2023, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției.

Organizată sub sloganul „Împreună pentru viitorul Medicinei de Familie”, manifestarea are deopotrivă caracter omagial și o valoroasă componentă științifică. 

„Dorim ca medicii de familie, care sunt interfața sistemului medical cu pacientul, să fie permanent ancorați la ultimele noutăți și să aibă la îndemână instrumente de informare și formare profesionale de cea mai înaltă calitate”, susține dr. Dina Mergeani, președinte al SNMF.

Dr. Anca Deleanu, președinte al Societății de Medicina Familiei Iași, remarcă: 

„Anual, în luna mai, îmbrăcăm straie de sărbătoare pentru a ne celebra specialitatea alături de colegi, medici de familie din întreaga lume. Și în acest an, dorim să ne întâlnim și să dezbatem problemele legate de viitorul medicinei de familie din România, să încercăm să facem posibilă schimbarea mediului neprietenos în care lucrăm, printre legi greoaie, protocoale care ne reglementează activitatea, decidenți care încearcă să schimbe ceva fără să înțeleagă nevoile noastre, nevoile pacienților.”

Manifestările științifice au început de miercuri, cu o serie de cursuri pre-conferință. Lucrările conferinței se desfășoară în sistem hibrid, cu prezență în sală și transmisie online. Deschiderea oficială a Conferinței a avut loc în această dimineață. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe