Newsflash
Industria farmaceutică

Zentiva publică primul său raport de sustenabilitate

de L. Budin - oct. 11 2022
Zentiva publică primul său raport de sustenabilitate

Primul raport de sustenabilitate al Zentiva oferă o imagine de ansamblu despre abordarea companiei în materie de sustenabilitate și prezintă realizările din 2021.

Raportul prezintă și perspectivele, precum și obiectivele la care echipa s-a angajat, se arată într-un comunicat. 

zentiva-raport

Odată cu stabilirea obiectivului de a atinge neutralitatea în materie de emisii de carbon până în 2030, Zentiva continuă să se dezvolte sustenabil, prin adoptarea unei strategii care acoperă toate operațiunile sale. 

Grupul Zentiva sărbătorește cea de-a 4-a aniversare de când a devenit o companie independentă, susținută de Fondul de Investiții Advent Internațional și definește abordarea sustenabilă în jurul a trei elemente cheie: Oamenii, Partenerii și Planeta noastră. Strategia este ghidată după o evaluare externă ESG (Mediu, Social si Guvernanță)”, se precizează în document.

Cu investiții viitoare în energie electrică regenerabilă, proiecte de energie solară complementare, activitate continuă de a reduce deșeurile, consumul de apă și energie și cu investiții în biodiversitate și reîmpădurire, compania conduce agenda de sustenabilitate către zona de mediu.

În 2021 am făcut îmbunătățiri majore, intensificându-ne eforturile în zona de mediu înconjurător. Am început să ne aprovizionăm fabricile de producție din Europa cu energie electrică regenerabilă 100% și să scădem consumul de energie și apă per unitate de fabricație standard. Ne-am asumat și multe criterii de ESG, ce au fost publicate pe website-ul nostru și au fost împărtășite cu acționarii și partenerii noștri de afaceri”, a spus Ines Windisch, Head of HR, Communications & Sustainability.

Raportul de sustenabilitate al Zentiva poate fi consultat aici.

Consiliul Concurenţei analizează tranzacția prin care Ceres Pharma preia Dacia Plant

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe