Newsflash
Industria farmaceutică Știri

Zentiva a finalizat plantarea a 38.800 de copaci în Munții Făgăraș

de L. Budin - aug. 1 2023
Zentiva a finalizat plantarea a 38.800 de copaci în Munții Făgăraș

Anul acesta, grupul Zentiva în România a finalizat plantarea a 38.800 de arbori în Munții Făgăraș, în cadrul angajamentului său pe termen lung de a sprijini protecția și reabilitarea mediului.

Lotul plantat reprezintă o nouă rundă a contribuției Zentiva pentru refacerea ecosistemului din Munții Făgăraș, se arată într-un comunicat. Parteneriatul pentru reconstrucția ecologică este derulat împreună cu Fundația Conservation Carpathia: a început în 2019 și se derulează cu regularitate în fiecare an. Va ajuta la refacerea ecosistemului natural în noile păduri, la prevenirea eroziunii solului, la reducerea emisiilor de CO2 și la crearea habitatelor pentru fauna sălbatică.

Până în prezent au fost plantați peste 125.000 de arbori cu suportul Zentiva, care a contribuit astfel direct la reconstruirea unor suprafețe de pădure de circa 40 de hectare. Suprafețele reconstruite se încadrează în două mari categorii, respectiv unele tăiate cu 10-15 ani în urmă, încălcând legislația silvică, și altele doborâte de vânt. 

Acest demers face parte din obiectivul global al companiei de a planta 1 milion de copaci până în 2030, România fiind un colaborator important în proiect, se mai subliniază.

Activitățile de plantat au fost planificate și executate cu sprijinul Fundației Conservation Carpathia și al Ocolului Silvic Carpathia, iar obiectivul proiectului este crearea unor păduri similare celor naturale, care au existat în trecut pe aceste suprafețe. În funcție datele istorice privind pădurile naturale dispărute prematur din zonele care au făcut obiectul reconstrucției ecologice, plantațiile au constat dintr-un mix de specii din care fac parte fagul, bradul, molidul, paltinul, ulmul și scorușul . 

Acest proiect, care a dobândit un caracter de permanență în Zentiva, face parte din strategia companiei noastre de a ne dezvolta în mod sustenabil, o componentă importantă fiind conservarea și diminuarea impactului asupra mediului. Proiectul de plantare este un proiect cu multiple valențe; pe lângă plantarea copacilor, există impact în comunitățile locale, asupra biodiversității, iar colegii noștri se implică în fiecare an, alături de partenerii noștri de la Fundație, în diverse activități. Pot face o paralelă între dedicarea și munca noastră de zi cu zi pentru a oferi tratamentele atât de necesare pacienților și acest proiect prin care contribuim la «însănătoșirea» mediului, pentru a putea avea împreună o viață mai bună și mai frumoasă”,  a declarat Simona Cocoș, Director General Zentiva România și Republica Moldova.

Potrivit Agenției Europene de Mediu, într-un an, un copac matur poate prelua aproximativ 22 de kilograme de dioxid de carbon din atmosferă, iar în schimb eliberează oxigen. Considerând o durată medie de viață de 25 de ani pentru un copac, cei 125.000 de copaci plantați cu sprijinul Zentiva, vor absorbi la maturitate circa 2.750.000 kg CO2 /an. 

Refacerea unei păduri presupune un efort consistent și susținut de minimum 10-15 ani în aceste zone aflate la peste 1.400 metri altitudine, motiv pentru care avem nevoie de parteneri de cursă lungă care să ne susțină să aducem înapoi pentru copii măcar o parte din pădurea și din natura pe care  cu toții am pierdut-o prea ușor”, a declarat Mihai Zotta, director de conservare Fundația Conservation Carpathia. 

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe