Newsflash
Internaționale

Vaccinul HIV intră în testări

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - dec. 10 2021
Vaccinul HIV intră în testări

Reprezentanţii Globally Relevant AIDS Vaccine Europe-Africa Trials Partnership (GREAT) au anunţat la 1 decembrie finalizarea etapei de recrutare a participanţilor pentru faza 1 a studiului HIV-CORE 006 care evaluează vaccinul împotriva HIV.

        Au fost recrutaţi 88 de participanţi într-o perioadă de patru luni. Aderenţa și participarea la vizitele de evaluare a fost de 95% până în acest moment. Studiul are ca obiectiv evaluarea siguranţei, tolerabilităţii și imunogenicităţii noului vaccin, HIVconsvX, un vaccin mozaic care ţintește o multitudine de variante HIV-1, conferindu-i o potenţială aplicabilitate pentru toate tulpinile HIV-1 din orice regiune geografică. Majoritatea vaccinurilor împotiva HIV dezvoltate până acum determină apariţia anticorpilor generaţi de celulele B. HIVconsvX stimulează celulele T și ţintește regiunile vulnerabile ale HIV, așa-numita „strategie cu celule T killer”.

 


Notă autor:

https://www.jenner.ac.uk/about/news/phase-i-hiv-vaccine-trial-completes-volunteer-recruitment-in-time-for-world-aids-day

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe