Newsflash
Știri

Un medic a reprezentat Institutul „Cantacuzino” la o conferință de biosiguranță din SUA

de Florentina Ionescu - oct. 25 2022
Un medic a reprezentat Institutul „Cantacuzino” la o conferință de biosiguranță din SUA

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” a anunțat că luna aceasta a avut un coleg prezent la o conferință din SUA dedicată biosiguranței și biosecurității.

Medicul Cristina Țărmureanu a reprezentat Institutul „Cantacuzino” la a 65-a ediție a Conferinței anuale a Asociației de Biosiguranță și Biosecuritate (ABSA), desfășurată în perioada 14-19 octombrie 2022, în Milwaukee, SUA, se arată pe o rețea socială

conferinta biosecuritate

Participarea s-a dovedit benefică în actualul context sanitar mondial, privind informarea asupra cerinţelor de biosiguranţă şi biosecuritate ce trebuie respectate într-un laborator de nivel 3.

Perfecționarea prin cursuri şi conferinţe a personalului specializat reprezintă o condiţie obligatorie pentru acreditarea laboratorului, au subliniat reprezentanții Institutului „Cantacuzino” în mesajul lor despre biosiguranță și biosecuritate, două dintre temele de discuții de la conferința din SUA. 

conferinta biosecuritate2

Conferința Internațională ABSA este cea mai mare manifestare științifică de biosiguranță și biosecuritate organizată la nivel mondial. Această ediție a oferit soluții pentru abordarea unor problemele dintre cele mai dificile, a prezentat studii de caz, dar și cele mai recente noutăți în domeniu.

Lumea în continuă schimbare

De asemenea, sesiunile educaționale ale ABSA au oferit informații despre lumea în continuă schimbare a biosiguranței și biosecurității, menținându-ne la curent cu cele mai recente tehnici și cele mai bune practici. 

conferinta biosecuritate3

„A fost o întâlnire între profesioniști din țările participante, unde au fost împărtășite experiențe realizându-se un util schimb de idei. Au existat, de asemenea, expoziții comerciale ce au prezentat cele mai recente produse și servicii de biosiguranță și biosecuritate în laborator”, potrivit sursei menționate.

În cele trei zile ale conferinței s-au desfășurat cursuri intensive de dezvoltare profesională și s-au prezentat lucrări ce au evidențiat cele mai bune practici și abilități pentru profesioniștii în domeniul biosiguranței și biosecurității. 

 

Postarea originală:

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe