Newsflash
Internaționale

Un britanic, testat pozitiv pentru coronavirus preț de un an

de L. Budin - iun. 24 2021
Un britanic, testat pozitiv pentru coronavirus preț de un an

Un britanic în vârstă de 72 de ani a fost diagnosticat cu COVID-19 într-o perioadă de peste 10 luni, caz considerat de specialişti cea mai îndelungată infecţie persistentă cu SARS-CoV-2.

Oamenii de ştiinţă au descris modul în care bărbatul - un fost instructor auto din Bristol - a fost testat pozitiv timp de 305 zile, relatează DPA/PA Media, preluate de Agerpres.

El prezenta afecţiuni care îi slăbiseră sistemul imunitar. În prezent e sănătos şi are rezultate negative la testul pentru coronavirus. A declarat presei britanice că i-a fost foarte rău, în periada cât a fost bolnav de COVID-19, și că soția a crezut, de cinci ori, că e cazul să-i organizeze înmormântarea.

batran-covid

Un caz unic

Cazul urmează să fie prezentat la Congresul European de Microbiologie Clinică şi Boli Infecţioase (ECCMID) din luna iulie.

Experţi de la Universitatea din Bristol, North Bristol NHS Trust şi Public Health England au declarat că bărbatul a fost internat în spital în luna mai a anului 2020, cu tuse şi febră. Un test PCR a confirmat că avea COVID-19.

El a fost externat după opt zile, însă a continuat să prezinte dificultăți de respiraţie şi deteriorări ale stării de sănătate asociate cu febră, care au necesitat reinternarea în august, septembrie, octombrie şi decembrie.

Specialiştii au notat că, în decembrie 2020, administrarea zilnică a terapiei cu remdesivir a fost întreruptă după 17 zile, medicamentul neavând niciun efect. Ulterior, el a primit tratament cu anticorpi monoclonali casirivimab şi imdevimab.

Cocktail de anticorpi

Pacientul a fost tratat cu succes cu anticorpi produşi în laborator, a precizat Universitatea din Bristol. Instituţia a adăugat că starea sa de sănătate s-a îmbunătăţit semnificativ, iar virusul nu a mai fost detectat în testele PCR la 45 de zile după ce a primit tratamentul combinat.

Combinaţia de anticorpi, creată de firma farmaceutică Regeneron, s-a dovedit salvatoare și pentru unii dintre pacienţii cu forme grave de COVID-19, din cadrul unui studiu clinic, însă regimul de tratament nu a fost încă aprobat pentru utilizare în Marea Britanie.

Prezentăm un caz de infecţie persistentă cu SARS-CoV-2 la o persoană cu sistemul imunitar slăbit, care suferea de hipogamaglobulinemie şi limfopenie, cu dovezi ale infecţiei continue după 286 de zile, cea mai îndelungată infecţie înregistrată în literatură, după cunoştinţele noastre. Acest caz demonstrează potenţialul cronic al COVID-19 la persoanele cu sistem imunitar slăbit”, au scris oamenii de ştiinţă în rezumatul lucrării.

Tratamentul necesar

Pacientul nu mai prezintă rezultate pozitive la aproximativ 305 zile de la infectare, adaugă specialiştii. Experţii au mai spus însă că bărbatul a prezentat simptome de infectare cu şase săptămâni înainte de primul test, ei suspectând astfel că infectarea ar fi fost de fapt mai lungă - ceea ce înseamnă că el ar fi putut fi pozitiv timp de aproape un an.

Opţiunile de tratament sunt urgent necesare, atât pentru îngrijirea pacienţilor individuali, cât şi pentru sănătatea publică, având în vedere probabilitatea apariţiei variantelor rezistente la vaccin în astfel de condiţii clinice”, au subliniat cercetătorii.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe