Newsflash
ACTUALITATE Știri

UMFST „George Emil Palade” din Târgu Mureș organizează o sesiune de admitere în septembrie

de Florentina Ionescu - aug. 3 2023
UMFST „George Emil Palade” din Târgu Mureș organizează o sesiune de admitere în septembrie

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș va organiza în septembrie a.c. o sesiune de admitere.

Admiterea pentru sesiunea septembrie 2023 va fi organizată la programele de studii Asistență medicală generală, Asistență medicală generală – extensia Bistrița, Nutriție și dietetică, Balneofiziokinetoterapie și recuperare, Tehnică dentară, Tehnică dentară – extensia Bistrița, Cosmetică medicală și tehnologia produsului cosmetic și Asistență de farmacie - extensia Bistrița.

Clasificarea candidaților se va face în ordinea descrescătoare a mediei, în care o pondere de 80% va avea nota obținută la testul grilă, iar 20% media de la bacalaureat, se arată pe site-ul instituției de învățământ. 

Proba de concurs va consta dintr-un test grilă din Biologie cu 50 de întrebări elaborate de comisia de admitere (10 întrebări de tip complement simplu, 40 întrebări de tip complement multiplu) din întrebările de la sfârșitul celor 7 capitole prevăzute ca bibliografie. 

Pentru a veni în sprijinul candidaților, aceste întrebări sunt restrânse într-un extras, care poate fi descărcat de pe site-ul www.umfst.ro. Tot pe site puteți afla despre locurile disponibile, bibliografia și metodologia de admitere. 

Perioada de înscriere va fi 1 septembrie, de la ora 09:00, până la 6 septembrie 2023, ora 12:00, iar data examenului va fi 8 septembrie 2023. Înscrierea se va realiza exclusiv online.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe