Newsflash
Știri

UMF Craiova organizează un curs internațional de anatomie ecografică musculoscheletală

de L. Budin - nov. 1 2023
UMF Craiova organizează un curs internațional de anatomie ecografică musculoscheletală

La eveniment vor participa reputați specialiști din Italia, Spania, Croația, Serbia, Bulgaria, precum și din centrele universitare medicale din România.

În perioada 2-4 noiembrie 2023, la Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova (Corp B, Bdv. 1 Mai, Nr 66), va avea loc ediția a treia a cursului de ecografie în reumatologie „Rheumaultrasound. Hands-on Sonography Course – Deep US Anatomy learning”, cel mai important eveniment didactic de acest fel din România. 

Deschiderea oficială va avea loc pe 2 noiembrie, de la ora 14.15, în Aula Magna, se arată într-un comunicat. 

Cursul de Ecografie musculoscheletală, centrat pe înțelegerea anatomiei structurilor aparatului locomotor (articulații, tendoane, enteze etc.) și a nervilor periferici principali, va permite identificarea aspectului normal și a patologiei membrelor superioare și inferioare (vor fi evaluate regiunile importante, ca de ex. umăr, cot, mâna, șold, genunchi, gleznă și picior). 

În ultimii ani, ecografia a apărut ca o componentă esențială în practica clinică reumatologică, ceea ce a condus la o cerere tot mai mare de educație și formare în domeniu, la toate nivelurile de expertiză.

Evenimentul este organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova în parteneriat cu International Society for Ultrasound in Rheumatology, Societatea Română de Reumatologie și Centrul de Artrită Precoce Craiova.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe