Newsflash
Știri

UMF Cluj-Napoca i-a urat „la mulți ani” prof. dr. Ileana Benga

de L. Budin - mar. 21 2024
UMF Cluj-Napoca i-a urat „la mulți ani” prof. dr. Ileana Benga

Reprezentanții UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca i-au urat un călduros „La mulți ani” doamnei prof. dr. Ileana Benga, cu ocazia împlinirii vârstei de 80 de ani.

Absolventă a Facultății de Pediatrie din Cluj-Napoca, prof. dr. Ileana Benga a parcurs toate treptele ierarhiei didactice universitare, devenind profesor, șef de disciplină și șef al Clinicii de Neurologie Pediatrică, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a universității clujene. 

În paralel cu activitatea didactică și clinică, doamna profesor a desfășurat o bogată activitate de cercetare științifică cu expertiză în epilepsie, boli neurometabolice și în diagnosticul precoce al dizabilităților neuropsihiatrice la copii, publicând cărți și articole în jurnale de specialitate, remarcându-se și printr-un mare număr de comunicări științifice. 

Este autoare a mai multor volume de specialitate: „Introducere în neurologia pediatrică” (1994), „Examenul neurologic la copil” (1995), „Progrese recente în diagnosticul crizelor si sindroamelor epileptice la copii” (1997), „Demersuri practice în diagnosticul bolilor genetice neurometabolice” (1998). 

În anul 2003, a apărut volumul I al lucrării „Epilepsia și crizele neepileptice” (Tratat elementar de neurologie pediatrică), pentru care i s-a acordat Premiul „Gheorghe Marinescu” al Academiei Române în 2005.

A fost distinsă cu Medalia Jubiliară „75 de ani de învățământ medical românesc”, conferită de Senatul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj și cu Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de cavaler. Este membru în Academia de Științe Medicale.

Îi mulțumim doamnei prof. dr. Ileana Benga pentru profesionalism, dedicație și angajament”, se subliniază în mesajul semnat de prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rector al UMF Cluj-Napoca. 


Notă autor:

Sursă foto: Facebook UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe