Newsflash
Știri

UMF „Carol Davila”, în Top Shanghai și anul acesta

de Dorina Novac - iun. 2 2021
UMF „Carol Davila”, în Top Shanghai și anul acesta

UMF „Carol Davila” înregistrează și anul acesta o nouă performanță academică urcând trepte importante în ierarhia unuia dintre cele mai prestigioase clasamente internaționale ale universităților – TOP Shanghai.

Dacă în 2020 Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Carol Davila” din București s-a poziționat în intervalul 151-200 în domeniul „Medical Sciences”, pe subiectul  „Clinical Medicine”, anul acesta , TOP Shanghai îi atribuie o poziție superioară, pe același domeniu și subiect, în intervalul 101-150, potrivit unui comunicat.

UMF Carol Davila
Sursă imagine: Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” // Facebook

„Ascensiunea remarcabilă a Universității noastre în acest prestigios Top internațional se datorează exclusiv comunității academice de la Carol Davila care demonstrează încă odată că rămâne un pilon important în planul cercetării științifice medicale internaționale. (...) Am convingerea că menținând acest trend ascendent vom reuși să ne impunem cât mai curând ca un lider european regional”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Jinga, rector al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.  

Pentru a fi incluși într-un clasament pe un domeniu, universitățile trebuie să aibă, anual, un număr minim de publicații de cercetare. Pragul de publicare este diferit în funcție de subiectele  pe domenii ale clasamentului.

Datele bibliometrice sunt colectate de pe Web of Science și InCites.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe