Newsflash
Internaționale

UE donează Chinei vaccinuri anti-COVID

de L. Budin - ian. 4 2023
UE donează Chinei vaccinuri anti-COVID

UE a oferit Chinei vaccinuri gratuite împotriva COVID-19, în urma creşterii numărului de cazuri de infectări din această ţară, dar Beijingul nu a oferit încă un răspuns.

Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a făcut un anunț în legătură cu oferta UE, dar nu a precizat numărul de doze şi nici cine este producătorul lor, informează Reuters și Agerpres.

steag-ue

În contextul situaţiei COVID din China, Comisarul (pentru Sănătate) Stella Kyriakides i-a contactat pe omologii săi chinezi pentru a le oferi solidaritate şi sprijin din partea UE. Aici este vorba atât despre expertiză de sănătate publică, precum şi despre donaţii ale unor vaccinuri adaptate la variante”, a adăugat reprezentantul EC.

Întrebată dacă Beijingul va accepta oferta UE, purtătoarea de cuvânt a Ministerului chinez de Externe Mao Ning a evitat un răspuns direct, declarând pentru Reuters că ratele de vaccinare din China şi capacităţile de tratament au continuat să crească şi că proviziile necesare de echipamente, vaccinuri şi medicamente sunt „adecvate”.

Ea a mai precizat că Beijingul este deschis „pentru consolidarea solidarităţii şi cooperării cu comunitatea internaţională”, pentru a răspunde provocărilor pandemice, dar a precizat şi că guvernul chinez „poate satisface cererea oricui va dori să se vaccineze”.

Până în prezent, autoritățile de la Beijing au optat să folosească pentru populație doar vaccinuri produse în China - vaccinuri cu virus inactivat, nu de tipul celor pe bază de ARNm.

Coronavirus: UE vrea o atitudine comună privind călătorii care vin din China

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe