Newsflash
Internaționale

Ucraina: Ministerul Sănătăţii cere spitalelor să suspende intervențiile programate

de L. Budin - dec. 7 2022
Ucraina: Ministerul Sănătăţii cere spitalelor să suspende intervențiile programate

Ministerul Sănătăţii din Ucraina le-a cerut oficialilor regionali să ia în considerare suspendarea intervențiilor chirurgicale care nu sunt esenţiale, până când situaţia din ţară se va stabiliza.

Cele opt valuri de atacuri aeriene ruseşti asupra infrastructurii critice în ultimele săptămâni au afectat grav reţeaua de electricitate a Ucrainei şi au dus la întreruperi de urgenţă sau plănuite ale furnizării de curent electric de-a lungul ţării, relatează Reuters și Agerpres.

chirurgi

Într-un comunicat, Ministerul Sănătății a precizat că spitalele pot continua să ofere servicii de urgenţă, dar intervențiile programate ar trebui suspendate temporar pentru a diminua presiunea asupra sistemului medical, în contextul unor potenţiale noi întreruperi de curent electric.

Intervențiile chirurgicale ar trebui realizate atunci când situaţia furnizării de electricitate se va stabiliza, se arată în mesaj.

Operatorul de electricitate ucrainean Ukrenergo a precizat marţi că muncitorii vor avea nevoie de câteva zile în plus pentru a restabili producţia de electricitate la nivelurile dinaintea celui mai recent val de atacuri ruseşti.

Medicament pentru Alzheimer: un studiu de fază 3 confirmă rezultatele pozitive

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe