Newsflash
Știri

Turcia: cu ajutorul câinilor, salvatorii români au mai găsit un supraviețuitor

de L. Budin - feb. 10 2023
Turcia: cu ajutorul câinilor, salvatorii români au mai găsit un supraviețuitor

Echipa 2 RO-USAR ce a plecat miercuri din România a finalizat instalarea bazei și centrului de comandă și a început activitățile de căutare și salvare în zonele desemnate de autoritățile turce.

Formațiunea de căutare-salvare a României - din care fac parte echipele canine Mihai Negoiță și Romică Daniel Chințoi, împreună cu patrupezii Akim și Zura - , a sprijinit autoritățile locale pentru extragerea unui supraviețuitor: o femeie în vârstă de 55-60 ani, conștientă și cooperantă.

s1
Sursă foto: Facebook Clubul Câinilor Utilitari

 

Femeia a fost predată echipajelor medicale, arată într-o postare pe Facebook reprezentanții Asociației Clubul Cânilor Utilitari.

Echipele RO-USAR care acordă sprijin Turciei în acest moment sunt compuse din personal specializat din cadrul ISUBIF – IGSU, medici și asistenți ai UPU-SMURD București, ofițeri de legătură din cadrul DSU și echipe canine.

Echipele canine au în componență trei reprezentanți ai Asociației Clubul Câinilor Utilitari, doi reprezentanți ai Asociației Câini de Salvare Transilvania (C.S.T.), și un reprezentant al Asociației Câinii SAR Gugulania Caransebes - CSG.

s2
Sursă foto: Facebook Clubul Câinilor Utilitari

 

Așteptăm în continuare vești de la colegii noștri și le dorim putere de muncă!”, se mai arată în postare.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe