Newsflash
Știri

Noi echipe om-câine se duc în Turcia pentru căutarea celor prinși sub dărâmături

de L. Budin - feb. 8 2023
Noi echipe om-câine se duc în Turcia pentru căutarea celor prinși sub dărâmături

Mai multe echipe de voluntari s-au alăturat astăzi, 8 ianuarie, celei de-a doua formații RO-USAR, care se deplasează în Turcia pentru a oferi sprijin victimelor cutremurului.

Eugen Voicu și cățelul său Kaly de la Clubul Câinilor Utilitari sunt prima echipă care s-a alăturat RO-USAR în dimineața zilei de astăzi, se anunță pe pagina de facebook a ONG-ului respectiv.

echipa-canina
Sursă foto: Facebook

 

O altă echipă care va face parte din misiune este cea de la Câini de Salvare Transilvania (C.S.T.), formată din Oana Cioară cu cățelul Dino, și din Rareș Urs cu patrupedul Max.

caini-salvare-transilvania

Personalului specializat de căutare-salvare RO-USAR li se alătură și alte echipe civile certificate în căutarea cu câini din cadrul Câinii SAR Gugulania Caransebeș (CSG).

Două tandemuri om-câine de la Clubul Câinilor Utilitari au ajuns deja în Turcia: Mihai Negoiță și cățelul Akim, alături de Romică Daniel Chințoi și patrupedul Zura. Ei continuă misiunea de căutare a victimelor prinse sub dărâmături.

caini_utilitari_turcia_arafat

Luni, 6 februarie, pe pagina de Facebook a Clubului Câinilor Utilitari se precizau următoarele:

Echipele canine ale Clubului Câinilor Utilitari sunt formate din voluntari cu experiență ce au mai participat în trecut la intervenții similare, cum ar fi cea din Albania, în 2019. În baza protocolului de intervenție comun semnat între Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și ONG-urile de profil, colegii noștri de la Caini de Salvare Transilvania (C.S.T.) și celelalte echipe canine sunt în așteptare și pregătite pentru a acorda sprijin suplimentar”, se arăta în postare. 

fb-igsu

Pe pagina de Facebook a ISU Cluj se poate citi astăzi următorul mesaj, referitor la Rareș Urs, care va ajunge în curând, împreună cu patrupedul său, în zona afectată de seism:

rares-urs-cj

Colegul nostru de la Detașamentul 2 de Pompieri Cluj-Napoca, plutonier adjutant Rareș Urs, se regăsește în echipa Câini de Salvare Transilvania care a plecat astăzi în Turcia. Rareș e însoțit de câinele său, Max, și va participa împreună cu personalul RO-USAR la misiuni de căutare-salvare. Este un gest cu atât mai nobil, întrucât pompierul clujean a ales să meargă voluntar în Turcia, din timpul său liber. Suntem mândri de tine, Rareș!”, se arată în mesaj.

Cutremur în Turcia: România răspunde cererii de ajutor

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe