Newsflash
Internaționale

Tratarea trombozei cu ultrasunete?

de Dr. Diana Andronache - feb. 10 2023
Tratarea trombozei cu ultrasunete?

Într-un model in vitro, tromboza sinusală venoasă cerebrală a fost tratată cu ajutorul unui nou instrument recent dezvoltat. Acesta se bazează pe o tehnică numită „vortex ultrasound” (tornadă cu ultrasunete) menită să descompună trombii formaţi la nivelul creierului.

p3

        Noua abordare a funcţionat mai rapid comparativ cu tehnicile existente în practică ce folosesc ultrasunete și care sunt proiectate pentru a produce un efect de val. Noul transductor produce o mișcare elicoidală, mai eficientă în dislocarea trombului. Dispozitivul este suficient de mic pentru a fi încorporat într-un cateter, care este apoi mobilizat până la nivelul la care s-a format trombul. Pentru testele in vitro cercetătorii au utilizat sânge de vacă într-un model imprimat 3D al sinusului venos cerebral. Nu au fost documentate deteriorări ale pereţilor vaselor de sânge sau deteriorarea substanţială a celulelor roșii din sânge.

 

 


Notă autor:

https://www.sciencedaily.com/releases/2023/01/230123123313.htm

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe