Newsflash
Hi-tech & Gadgets

Timp economisit pentru asistenţii medicali

de Florentina Ionescu - feb. 24 2023
Timp economisit pentru asistenţii medicali

Cercetătorii de la Eindhoven University of Technology desfășoară un studiu pentru a afla dacă un plasture inteligent ar putea să preia o parte dintre sarcinile asistenţilor medicali de pe anumite secţii.

smart-patch-takes-over

Împreună cu compania Philips și Spitalul Catharina din Eindhoven, ei vor să afle dacă acest instrument inovator le va permite asistenţilor medicali să petreacă mai puţin timp făcând, zilnic, manual,  unele măsurători. În plus, pacienţii a căror stare de sănătate se deteriorează rapid în timpul spitalizării vor fi notificaţi mult mai rapid prin intermediul plasturelui smart.

Complicaţiile sunt identificate mai devreme

În cadrul studiului, toţi pacienţii de pe secţia de Chirurgie generală şi oncologică a Spitalului Catharina vor avea lipit pe piept un dispozitiv special încă de la internare. Acesta măsoară, printre altele, ritmul cardiac și respiraţia, la interval de cinci minute. Parametrii despre pacienţi sunt apoi trimiși, automat și securizat, către un sistem de date. Procesul i-ar putea ajuta pe asistenţii medicali să detecteze mai devreme o complicaţie.

În plus, asistenţii nu vor mai fi nevoiţi să facă aceste măsurători de trei ori pe zi, iar timpul economisit astfel va putea fi folosit pentru sarcini mai importante.

Studiul va avea în vedere și experienţa pacienţilor cu dispozitivul inteligent. După trei luni, dacă datele obţinute prin măsurătorile cu ajutorul respectivului dispozitiv se dovedesc a fi similare cu cele realizate manual, asistenţii medicali vor renunţa la acestea din urmă.

 


Notă autor:

https://medicalxpress.com/news/2023-02-smart-patch-time-consuming-nurses.html

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe