Newsflash
Internaționale

SUA autorizează comercializare pilulelor pentru întreruperea de sarcină

de L. Budin - ian. 4 2023
SUA autorizează comercializare pilulelor pentru întreruperea de sarcină

O prescripție medicală va fi necesară pentru obținerea pilulelor abortive, care anterior erau disponibile doar în câteva farmacii online sau în clinicile agreate.

Autoritățile sanitare americane au anunțat că va fi posibilă comercializarea pilulelor abortive în farmacii – o măsură care ar putea lărgi în mod considerabil accesul la avort, după interzicerea sau restricționarea sa în anumite state din SUA, se arată într-o știre AFP, preluată de Le Point.

pilule-abortive

Schimbarea, anunțată de Agenția americană pentru medicamente FDA, va permite ca mifepristona – unul din cele două medicamente utilizate în clinicile de întrerupere a sarcinii – să fie disponibil în farmaciile din statele unde avortul este autorizat. Vânzarea pilulelor se va face pe bază de prescripție eliberată de medic.

Experții arată că pilulele abortive sunt deja utilizate în peste jumătate dintre procedurile de întrerupere a sarcinii din SUA și se află din ce în ce mai mult în centrul luptei politice și juridice legată de dreptul la avort. De acum încolo, va depinde de farmaciile certificate de a accepta sau nu prescripțiile medicale privind întreruperea de sarcină. Pacientele vor trebui, de asemenea, să completeze un formular de consimțământ, notează Le Point.

Decizia FDA a fost salutată de Uniunea Americană pentru Libertăți Civile (ACLU).

Dr. Mihai Craiu trage un semnal de alarmă despre administrarea pripită a unor antibiotice

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe