Newsflash
Știri

Studentă la Medicină, în etapa finală a concursului de oratorie în limba franceză

de L. Budin - mar. 12 2024
Studentă la Medicină, în etapa finală a concursului de oratorie în limba franceză

Andreea-Catrinel Barbu, studentă în anul II la Facultatea de Medicină a Universității Ovidius din Constanța (UOC), a fost selectată să participe la competiția internațională.

O studentă a Facultății de Medicină din cadrul Universității Ovidius din Constanța s-a calificat în etapa finală a Concursului internațional de oratorie în limba franceză, se arată într-un comunicat al instituției constănțene de învățământ superior.

Andreea-Catrinel Barbu, studentă în anul II la Facultatea de Medicină a Universității Ovidius din Constanța (UOC), va participa la cea de-a VII-a ediție a Concursului internațional de oratorie în limba franceză, organizat de Universitatea Paris 1 Panthéon-Sorbonne, în parteneriat cu Agenția Universitară a Francofoniei (AUF).

Studenta noastră, îndrumată de asist. univ. dr. Anamaria Ioniță de la Facultatea de Litere, Departamentul de Limbi Moderne pentru Facultățile Nefilologice, alături de alte două studente, de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și de la Universitatea Națională de Arhitectură și Construcții din Armenia, vor reprezenta regiunea AUF - Europa Centrală și Orientală în cadrul competiției. Rezultatul obținut este unul cu atât mai important, cu cât, doar 14 studenți din afara Franței au fost selectați de AUFpentru a concura în etapele finale alături de reprezentanții Universităţii Paris 1 Panthéon-Sorbonne. Evenimentul va fi transmis în cadrul emisiunii Rendez-vous de l’éloquence, permițând, astfel, împărtășirea practicilor oratorice în limba franceză cu elevii de liceu și publicul larg”, a precizat conf. univ. dr. Alina Buzatu, decanul Facultății de Litere din cadrul UOC.

Semifinala competiției se va desfășura în data de 3 aprilie 2024, iar marea finală va avea loc la Panteon, în data de 24 aprilie 2024.

Concursul internațional de oratorie este organizat anual și se adresează studenților Universității Paris 1 Panthéon-Sorbonne, indiferent de specializare, precum și tuturor studenților vorbitori de limbă franceză din universitățile membre AUF din întreaga lume. Competiția le oferă studenților posibilitatea de a-și pune în valoare abilitățile de comunicare, de a se afirma în arta retoricii, de a convinge și de a capta publicul prin forța discursurilor lor în limba franceză. 


Notă autor:

Sursă foto: Jean-Pierre Bazard/ Wikimedia Commons

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe