Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

UPU COVID: DSP Botoșani cere sprijinul medicilor de familie

Viața Medicală
L. Budin joi, 7 octombrie 2021, ora 11:35

Pe fondul deficitului de personal la UPU, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani, dr. Monica Adăscăliţei, solicită ajutorul medicilor de familie din centrele de permanenţă.

Personalul medical cu studii superioare din unităţile de primiri urgenţe din județ este deficitar,  iar angajații sunt epuizați, pe fondul activităţii intense de tratare a pacienţilor diagnosticaţi cu SARS-CoV-2, relatează Agerpres.

monica_adascalitei
Sursă foto: Facebook Monica Delia Adăscăliței

 

Fluxul de pacienţi la UPU şi Camera de primiri urgenţe de la Spitalul Municipal Dorohoi este extrem de mare (...) Vom sesiza medicii de familie, cei care sunt în centrele de permanenţă, să vină în sprijinul colegilor de la UPU şi Camera de primiri urgenţe de la Spitalul Municipal Dorohoi, să vină şi ei să ajute la triajul pacienţilor. Adresabilitatea în centrele de permanenţă, după cum ştiţi, în mare parte este zero”, a spus Adăscăliţei.

Reprezentanta DSP susţine că deficitul de medici e mare şi la Secţia de pneumologie sau la cea de boli infecţioase, pentru că în ultimul an s-au pensionat foarte mulți sau au plecat.

Sunt cinci medici la Secţia de boli infecţioase la Botoşani care deservesc toţi bolnavii şi consultă toţi bolnavii care sunt COVID pozitivi” a adăugat Monica Adăscăliţei.

 

Etichete: dsp botosani apel director ajutor medici de familie centre de permanenta triaj pacienti covid upu

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.