Newsflash
Știri

Sibiu: medicii de familie fac teste anti-COVID și în spitale

de L. Budin - feb. 9 2022
Sibiu: medicii de familie fac teste anti-COVID și în spitale

În spitalele publice din judeţul Sibiu vor exista centre de testare COVID-19 în care vor lucra și medici de familie, pentru a-i ajuta pe doctorii din unităţile sanitare respective.

În spitalele sibiene se fac centre de testare în care lucrează și medici de familie, a declarat, pentru Agerpres directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, dr. Lucian Blăguţiu.

test-covid-doctor
Foto: Unsplash/Maskmedicare Shop

 

Consiliul Judeţean ne va asigura sprijinul şi va asigura în fiecare centru de testare câte un registrator, care va ajuta la introducerea datelor. Medicii respectivi vor trebui să îşi încheie contracte cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate şi să respecte programul care este făcut la acel centru -  şi să activeze în special în weekend”, a precizat Lucian Blăguţiu.

Unul dintre spitalele care va avea centru de testare este Spitalul General C.F. Sibiu, singurul care are doar pacienţi COVID-19 și unde există deja un centru de evaluare.

Noi avem deja centru de evaluare. (...) Acum, ne-am arătat disponibilitatea pentru găzduirea unui centru de testare, care vine în completarea centrului de evaluare, tocmai ca omul să vină într-un singur loc, să beneficieze şi de testare şi de evaluare, să nu mai umble prin oraş”, a declarat managerul Spitalului General C.F., Nicolae Horaţiu Cojocaru.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe