Newsflash
Știri

Sprijin pentru cuplurile care suferă de infertilitate

de Florentina Ionescu - iun. 24 2022
Sprijin pentru cuplurile care suferă de infertilitate

O rețea privată de servicii de sănătate vine în sprijinul cuplurilor care suferă de infertilitate cu un program avantajos.

Centrul de Fertilitate și FIV Columna din București, parte a Rețelei Regina Maria, a lansat programul „Timpul în favoarea ta” la un preț special, în lunile iunie-august 2022.  

FIV

„Conform statisticilor recente, în România, unul din cinci cupluri de vârstă reproductivă se confruntă cu infertilitatea. Mii de cupluri din toată țara așteaptă să poată benficia de fondurile alocate prin programul național de FIV. Din păcate însă, numărul procedurilor decontate de stat acoperă un număr extrem de mic de proceduri medicale.”, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției.

Proceduri de FIV pentru a deveni părinți

Centrul de fertilitate și FIV menționat este singurul din România cu cinci embriologi seniori. 

Medicii primesc la consultații pacienți care au reală nevoie de proceduri FIV, oameni care au nevoie de sprijin financiar pentru efectuarea unei astfel de proceduri. Solicitările primite din partea pacienților sunt cu mult peste procedurile subvenționate de stat, numărul procedurilor decontate epuizându-se foarte rapid, arată sursa menționată.

Acest centru de fertilitate și FIV vine în sprijinul cuplurilor din România care suferă de infertilitate și care nu ajung să beneficieze de decontarea procedurilor prin Programul Național, oferindu-le o soluție adaptată nevoilor lor.

„Ce este important să înțelegem este că timpul nu curge în favoarea pacienților care suferă de infertilitate. Lunile pot face diferența pentru unii dintre ei. Vin în cabinet pacienți care își pun toate speranțele în susținerea statului și care, la final, amână procedura de FIV care i-ar putea ajuta să devină părinți.Este suficient să ne uităm spre orice altă țară din Uniunea Europeană pentru a ne da seama cât de puțină preocupare, implicare și sprijin există vizavi de susținerea natalității prin accesul la proceduri de reproducere umana asistată”, a declarat doctorul Cezara Bucur (foto), director medical al centrului menționat mai sus. 

dr Cezara Bucur, Director Medical Columna

În România, nu există încă o lege în ceea ce privește fertilizarea in vitro, iar în lipsa unui program național care sa vină în sprijinul pacientului și a unor bugete corecte și suficiente, rețeaua de sănătate menționată mai sus, prin centrul său de fertilizare și FIV, le oferă o soluție medicală accesibilă acestor cupluri și un pachet de bază pentru proceduri de FIV, pe care să îl poată accesa pacienții. Cuplurile pot accesa programul „Timpul în favoarea ta”.

Uneori, fondurile de la stat sunt insuficiente

Medicii atenționează asupra întârzierii procedurilor și a efectelor negative pe care această întârziere o are din punct de vedere medical. Timpul nu curge în favoarea cuplurilor care se luptă cu infertilitatea, iar deocamdată, programul național alocă fonduri insuficiente.

Atunci când este nevoie de tratamente și soluții de reproducere umana asistată, procedura de fertilizare in vitro nu trebuie amânată, ci trebuie demarată cât mai curând posibil, potrivit comunicatului de presă.

„În România, unul din cinci cupluri de vârsta reproductivă întâmpină probleme de fertilitate. Scopul nostru este de a ajuta cât mai multe cupluri să își îndeplinească visul de a deveni părinți, iar în lipsa sustinerii statului, respectiv in lipsa unui program național clar și bine pus la punct este dificil. Cu toate acestea, împreună cu colegii noștri am creat un pachet de FIV care să poată fi accesat de cuplurile aflate în nevoie.”, a declarat Nicoleta Zamfir, director general al Centrului de Fertilitate și FIV Columna.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe