Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

România trimite ajutoare medicale Ucrainei

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 22 februarie 2022, ora 11:14

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat în ședința de luni, 21 februarie, Hotărârea numărul 8, pentru acordarea de asistență umanitară de urgență pentru Ucraina.

Ajutorul umanitară a fost solicitat de autoritățile de la Kiev, prin Mecanismul European de Protecție Civilă și prin Centrul Euro-Atlantic de Coordonare și Răspuns la Dezastre.

ajutor Ucraina
Sursă imagine: IGSU// Facebook

„(1) Se aprobă acordarea asistenței internaționale, cu titlu gratuit, pentru Ucraina, constând în cantitățile de produse medicale prevăzute în anexa la prezenta hotărâre. (2) Transportul cantităților de produse prevăzute la alin. (1) se asigură de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență pe cale rutieră, cu mijloace auto din dotare”, se arată în Hotărârea CNSU.

Fondurile necesare executării misiunii de asistență internațională se alocă din bugetul Ministerului Afacerilor Interne, prin structurile competente.

Medicamente 1

medicamente 2

Etichete: asistenta internationala hotarare cnsu asistenta umanitara

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC