Newsflash
Știri

CNSU abrogă carantinarea persoanelor care sosesc în România

de L. Budin - mar. 9 2022
CNSU abrogă carantinarea persoanelor care sosesc în România

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat o hotărâre referitoare la abrogarea procedurilor de carantinare a persoanelor care sosesc în țară, în contextul pandemiei.

Prin HCNSU nr.16/2022 s-a decis abrogarea Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 6/2022, privind procedura de aprobare a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor, informează Agerpres.

certificat-circulatie-aeroport

Prin HCNSU nr. 6, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă decisese instituirea unei carantine cu o durată de 5 zile pentru persoanele care soseau în România şi care nu prezentau certificatul digital UE privind COVID-19 menit să ateste vaccinarea, trecerea prin boală sau testarea negativă RT-PCR.

Prin aceeaşi hotărâre, CNSU stabilise instituirea carantinei pentru o durată de 5 zile pentru contacţii direcţi ai unei persoane confirmate pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 şi exceptarea lor de la această măsură dacă se aflau în perioada de 90 de zile ulterioară izolării, ca urmare a confirmării pozitive COVID-19.

Ultima zi de stare de alertă sanitară în România

Crucea Roșie: războiul ar putea duce la creşterea cazurilor COVID în regiune

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe