Newsflash
Știri

Percheziții: peste o mie de certificate COVID false, în București și Olt

de L. Budin - apr. 11 2022
Percheziții: peste o mie de certificate COVID false, în București și Olt

Procurori şi ofiţeri de poliţie efectuează 12 percheziţii domiciliare în Sectorul 2 al Capitalei şi în Caracal, la angajații unei clinici bănuiți a fi eliberat peste 1.000 certificate COVID false.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, preluat de Agerpres, percheziţiile sunt efectuate de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul IGPR, DGPMB - Poliţia Sectorului 2 Bucureşti, IPJ Olt, IPJ Vâlcea şi IPJ Gorj, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări privind săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, dare de mită, cumpărare de influenţă, fals informatic şi acces ilegal la un sistem informatic.

certificat-vaccinarexxx-fals

Procurorii susţin că, din august 2021 până în prezent, personalul medical din cadrul unei clinici de vaccinare cu puncte de lucru în Sectorul 2 al Capitalei şi în Caracal a efectuat vaccinări „la chiuvetă”.

Peste 1.000 de persoane au obţinut în mod fraudulos, contra unor sume de bani, certificate digitale europene COVID, fără însă a li se administra efectiv serul şi chiar fără a fi prezente fizic la centrul de imunizare.

Activitatea infracţională a fost susţinută şi de modalitatea de organizare a activităţii de vaccinare, exclusiv prin administrarea unei singure doze, în sensul că vaccinul solicitat la deschiderea centrului de vaccinare şi care s-a utilizat în cadrul acestuia a fost Janssen (Johnson & Johnson), procedură ce implică administrarea unei singure doze. Persoanele cercetate vor fi prezentate cu mandate de aducere la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în vederea efectuării activităţilor specifice de urmărire penală, urmând a fi dispuse măsurile procesual penale care se impun”, transmite Parchetul General.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe