Newsflash
Știri

Bacău: percheziţii într-un dosar de vaccinare „la chiuvetă”

de L. Budin - iun. 9 2022
Bacău: percheziţii într-un dosar de vaccinare „la chiuvetă”

Dosarul penal vizează infracţiuni de fals informatic, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, în procesul vaccinare anti-COVID.

Poliţiştii Serviciului Economic din cadrul IPJ Bacău, împreună cu luptători pentru acţiuni speciale şi criminalişti, efectuează percheziţii domiciliare în municipiul Bacău, într-un dosar penal ce vizează infracţiuni de fals informatic, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, privind procesul de vaccinare împotriva COVID-19, informează Agerpres

certificat-vaccinarexxx-fals

Purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, subcomisarul Cătălina Păduraru, a declarat că din cercetări a reieşit că, în cadrul unei clinici medicale din Bacău, s-ar fi eliberat documente medicale care ar fi atestat rezultate prestabilite ale unor investigaţii de profil, precum şi adeverinţe false de vaccinare împotriva COVID-19.

La percheziţii, până în acest moment au fost descoperite şi ridicate mai multe mijloace materiale de probă, printre care şi reţete medicale semnate, ştampilate şi parafate în alb”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, pentru infracţiunile de fals informatic, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Activitatea medicilor cu cabinete proprii, recunoscută ca vechime în muncă

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe