Newsflash
Știri

Motociclete SMURD de intervenție urbană, în dotarea ISU Mureș

de L. Budin - aug. 29 2022
Motociclete SMURD de intervenție urbană, în dotarea ISU Mureș

La Târgu Mureș, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat, a predat primele două motociclete SMURD, pentru intervenţii rapide în centrele urbane aglomerate.

Motocicletele au intrat în dotarea ISU Mureș, fiind echipate cu toate dispozitivele medicale necesare acordării primului ajutor. Au fost achiziționate de Fundația pentru SMURD, se arată pe pagina de Facebook a fundației.

tg-mures2

Două noi motociclete, echipate cu toate dispozitivele medicale necesare acordării extrem de rapide a primului ajutor (defibrilator semi-automat, balon de ventilație, aspirator de secreții și geantă medicală de urgență conținând alte echipamente specifice) au intrat în dotarea ISU Mureș - Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă «Horea» al județului Mureş”, se arată în postare.

Ele sunt dotate și cu dispozitive de avertizare sonoră și luminoasă, dar și cu sisteme speciale de comunicații. Nouă paramedici SMURD au beneficiat de cursuri specifice de perfecționare,  pentru conducerea în condiții periculoase, și au primit nouă seturi complete de echipamente de protecție moto tip vară/iarnă.

Acest program a fost demarat inițial în București, de către Fundația pentru SMURD, prin achiziționarea primelor două motociclete, cu ajutorul fondurilor strânse în urma unei campanii de redirecționare a 2%  din impozitul pe venit. Ulterior, cu sprijinul unui retailer și al clienților săi, au fost achiziționate încă cinci motociclete pentru București, printr-o investiție de 690.000 de lei, se mai arată în postare.

Până în prezent au mai fost achiziționate alte douăsprezece motociclete pentru orașele Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Constanța, Brașov, Galați, în valoare totală de 1.800.000 de lei.

Vom continua, sper, şi în alte localităţi, pentru că este vorba de minute şi secunde, este vorba de primul sosit, cu echipamente şi cu pregătire ca să poată să te asiste, să te ajute până ajunge primul echipaj pe patru roţi, fie că este SMURD, fie că este Serviciul de Ambulanţă. Aceste motociclete sunt echipate cu defibrilator semiautomat, ca orice ambulanţă de prim ajutor sau de asistenţă medicală de urgenţă. Sunt echipate cu tot ce este necesar pentru resuscitare, pentru imobilizare pentru prima fază”, a declarat Raed Arafat, citat de Agerpres

Peste 300 de defibrilatoare vor fi amplasate în locuri publice din țară

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe