Newsflash
Știri

INSP: 557 cazuri de gripă clinică raportate într-o săptămână

de L. Budin - mar. 25 2022
INSP: 557 cazuri de gripă clinică raportate într-o săptămână

INSP informează că, în săptămâna 14 - 20 martie, au fost raportate, la nivel naţional, 557 cazuri de gripă clinică – față de 12 cazuri înregistrate în aceeași perioadă, anul trecut.

Potrivit reprezentanților Institutului Național de Sănătate Publică, citați de Agerpres, în perioada 14 – 20 martie, la nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 64.058 -  cu 36,6% mai mare comparativ cu cel înregistrat în săptămâna similară din sezonul precedent (46.882) şi cu 19,9% mai mare faţă de săptămâna anterioară (53.402).

gripa-clinica

Nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal, precizează INSP.

Până la data de 20 martie, au fost vaccinate antigripal 1.480.240 de persoane din grupele de risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe